Ecigg och e-juice som handelsvara i Sverige

Idag är det i Sverige helt lagligt med ecigg och e-cigaretter. Det finns många som kallar det för Vape eller Vejp men det riktiga namnet är e-cigarett. Här nedan kommer några andra namn på egentligen samma produkt.

E cigg

E-cigg

Ecigarett

E-cigarett

E cigarett

Elcigg

Elcigarett

El cigg

El-cigg

Vapes

Vape

Vejps

Vejp

När man talar om dom som använder ecigg idag så kan man säga Vapers eller vejpare. Dock så används dessa ord mest utav entusiaster och dom som verkligen brinner för kulturen. Och det har verkligen blivit en kultur i hela världen.

Ecigg

Många stora ecigg har flera hundra watt i styrka och man använder upp E-juice som aldrig förr. En vanlig användare av e cigg som använder den för att sluta röka tex. Använder i regel runt 10 ml per vecka medans en riktig Vaper använder runt 30-50 ml per dag. Det är en väldigt skillnad men också en väldig skillnad på själva e-cigaretten.

Som ecigg handlare i Sverige idag

När du ska sälja ecigg måste du rätta dig efter ganska många bestämmelser. Du får inte sälja e-juice som innehåller nikotin i större behållare eller flaskor än 10 ml. Du får heller inte sälja till personer under 18 år och du måste vara registrerad. Som e cigg försäljare i den kommun du har din affär eller företag.

Angående detta med e-juice som innehåller nikotin inte får säljas i större flaskor än 10 ml. Är en lite rolig grej för att redan innan det lagfördes in i lagen i Sverige. Och många andra länder i Europa och resten av världen. Så hade tillverkarna och branschen redan kommit ut med en lösning som kallades: SHORT FILL.

Det betyder helt enkelt att

Man säljer en flaska som är 60 ml eller större i storlek. Men e-juicen fylls bara upp till 40 eller 50 ml. Sedan på sidan om så säljer man en stark nikotin lösning utan smak (Nic-shot). Och när man beställer detta online via ecocig tex och får hem det. Så blandar man helt enkelt i en eller två av dessa Nic-Shots. Och får således 60 ml e-juice med en nikotinstyrka på 3-6 milligram.

Det har nu också visat sig att regeringen i Sverige beslutat fel angående ecigg och e-juice i Sverige. Eftersom e-juice med nikotinhalt på över 17 mg per milliliter går under en klassificering. Som är klass 4 och ska således inte heller innefattas av denna lag. Så teoretiskt kan man alltså både sälja och saluföra e-juice med 18 mg nikotin. Utan vare sig den nya skatten på nästan 43% eller i större flaskor än 10 ml.